Designere

Dygtige designere tegner Damixa

Damixa er kendt verden over for godt, dansk design. Det er samarbejdet med dygtige designere, der sikrer fremtidens vandhaner.

Damixa er kendt for sit gode design, og sådan skal det også være i fremtiden. Derfor arbejder virksomheden tæt sammen med trendsættende designere fra ind- og udland, som er med til at sikre, at Damixa er helt i front med armaturer, der passer ind i fremtidens hjem.

”Vi skal hele tiden sikre, at vi på en gang både opfylder og overgår forbrugernes forventninger,” siger Ole Sander, Adm. Direktør.

Design og funktion skal gå hånd i hånd

At designe et armatur er en udfordrende opgave. For det er på samme tid et indretningsobjekt, der afspejler husets stil, og et uundværligt redskab i hverdagen. Derfor er Damixas designfilosofi, at design og funktion skal gå hånd i hånd – en filosofi, der afspejles i ”When design makes sense”.

Vi bruger mange ressourcer på at afdække og forstå adfærden og forventningerne i køkkenet og badet. Et Damixa armatur skal nemlig ikke kun holde til at blive brugt. Det skal også holde designmæssigt i mange år frem.  

Igennem årene har vores armaturer høstet stor anerkendelse og vundet flere internationale designpriser, og vi glæder os til at fortsætte udbredelsen af dansk design, når det er bedst. Damixa inviterer løbende unge danske designere og arkitekter til at komme med deres bud på fremtidens armaturer. For dem betyder det et potentielt udstillingsvindue mod 300 mio. forbrugere – og for os giver det overraskende og spændende vinkler på armaturets udseende og funktionalitet.

 

 

Anders Hermansen


Designer Anders Hermansen er uddannet møbelarkitekt på Danmarks Designskole i 1982. Han har arbejdet med førende danske virksomheder blandt andre Paustian A/S og Louis Poulsen. Siden slut-firserne har han udviklet profil-produkter sammen med B&O – senest Beosound5 og BeoPlay V1.


Med den nye A-Pex fra Damixa føres den fornemme designtradition videre. Dansk. International. Anderledes. Men med en evne til at få epokegørende design til at hvile
på et solidt æstetisk og brugerdefineret fundament.

”Det har været en spændende udfordring at forene brugerønsker, nytænkning og klassiske funktioner i et armatur, som skal  kunne give liv og sætte et smukt og funktionelt præg på mange forskelligartede rum,” siger Anders Hermansen.

 

 

 

 

Arkitema

 

Designchef Anne Qvist fra det kendte arkitektfirma, Arkitema, er kvinden bag Damixas Profile-armatur. Her er tale om smuk minimalisme til både køkken, bad og brus. Med udgangspunkt i Arkitemas filosofi om at skabe sammenhæng mellem produktet og de omgivelser, det indgår i, har Anne Qvist designet en moderne klassiker, der klæder både nyt og gammelt byggeri.

Anne Qvist siger om sit design af Profile: ”Jeg elsker god kvalitet, og så holder jeg af det enkle og stilrene. Det var udgangspunktet for Profile-serien, som passer ind i den tid, vi lever i. Vi har travlt i vores hverdag. Vi vil gerne omgive os med godt design, og tingene skal bare fungere hver gang. Med Profile får man en oplevelse af, at her er der tænkt over tingene, og det giver glæde i hverdagen.”

 

 

Gneissgroup

 

Gneissgroup er et københavnsk designfirma med vilde idéer og hang til nytænkning. Resultatet af det første samarbejde mellem dem og Damixa blev den både enkle og geniale G-Type serie, som er hædret med en international designpris. Designer Mikal Harrsen og arkitekt Torben Jørgensen fra Gneissgroup kontaktede selv Damixa med grundidéen til G-Type serien – og konceptet vakte så stor begejstring i udviklingsafdelingen, at man straks kastede sig over det.

 

 

Damixas egne designere

 

Damixa har også selv dygtige kræfter på designsiden. Damixas designere undrede sig over, hvorfor vand kun kan løbe nedad fra en vandhane, når det er praktisk, at det også kan løbe opad, hvis man f.eks. skal drikke fra en hane.

Den forestilling har Damixa ændret på med vandhaneserien Arc. Her kan tuden drejes, så vandet løber op i luften. Vandhanens arm kan også dreje fra side til side og op og ned, så det f.eks. er let at komme ud i hjørnerne af vasken, når man skal rengøre den eller fylde en gryde med vand. Vandhaneseriens mange funktioner og flotte design er blevet hædret med to internationale priser.

”Vi var optaget af at forene de mange funktionsmuligheder med et enkelt og stilrent udtryk, som er så kendetegnende for godt, dansk design. Derfor brugte vi hos Damixa for første gang et joy-stick som greb og en kunststofbelægning, som er rar at røre ved og klart indikerer, hvor man skal tage fat for at betjene produktet” forklarer Claus Rosager Nielsen, Vice President Reasearch & Development.

Hvid og rød – lige til at skifte

Nu fås vandhaneserien Arc i en ren krom udgave og i krom med sort, blødt kunststof på greb og tud. Derudover kan man købe løs kunststofbelægning i hvid og rød, som forbrugeren meget nemt og hurtigt kan skifte. Hvis interessen er stor, vil Damixa lancere flere farver senere. På den måde kan vandhanen ændre udtryk, når man har lyst til at sætte nye farver og stil på køkkenet eller badeværelset.