Mød vores designere

Dygtige designere tegner Damixa

Damixa er kendt verden over for godt, dansk design. Det er samarbejdet med dygtige designere, der sikrer fremtidens vandhaner. Damixa er kendt for sit gode design, og sådan skal det også være i fremtiden. Derfor arbejder virksomheden tæt sammen med trendsættende designere fra ind- og udland, som er med til at sikre, at Damixa er helt i front med armaturer, der passer ind i fremtidens hjem.

Mød designeren:

Anders Hermansen

Danske Anders Hermansen er industriel designer med utallige succeser på CV'et. Han er manden bag en række kendte Bang & Olufsen-produkter, men har også designet en række unikke møbler, bl.a. for Paustian. Anders Hermansen har vundet flere danske og internationale designpriser.

Mød designeren:

Jakob Jensen

Jakob Jensen er in-house designingeniør hos Damixa og har tegnet stregerne til flere af vores mest populære armaturer. Altid med respekt for den danske og nordiske designtradition - og et ufravigeligt fokus på, at design skal understøtte funktion.


"For mig handler det ikke kun om at tegne noget smukt, hvad enten det er stramt og kantet eller blødt og buet. Der skal være en mening med designet, og det skal hænge sammen med det enkelte armaturs måde at fungere på. Jeg kan faktisk selv ikke udtrykke det bedre end vi allerede gør med Damixas designfilosofi, When design makes sense," fortæller Jakob Jensen.​​​​​​​

Mød designeren:

Claus Rantzau

Claus Rantzau er designingeniør hos Damixa og manden bag serierne Free, Pine, Rowan og et-grebsudgaven af Tradition. Han fortæller, at designprocessen hos Damixa tager udgangspunkt i at gøre hverdagen nemmere og grønnere for brugerne:


"Når vi designer nye Damixa-produkter, tager arbejdet ofte udgangspunkt i en konkret udfordring. Vi får inputs fra kunder, sælgere og forhandlere om hverdagens små problemer som fx betjening eller rengøring. De udfordringer forsøger vi at løse med produkter, der er visuelt indbydende, gennemtænkte, af høj kvalitet og har smarte, brugervenlige funktioner."

Mød designeren:

Claus Rosager Nielsen

Claus Rosager Nielsen er designer og udviklingsdirektør hos Damixa, hvor han har det overordnede ansvar for innovation og udvikling af nye produkter.


"Innovation er en del af Damixas DNA, og innovation handler jo både om teknologi, funktion og design," siger Claus, der samler inspiration fra hele verden. "Når det gælder design, gælder det ikke kun om at se tidens designtrends her og nu. Det gælder lige så høj grad om at se, hvor de forskelige trends er på vej hen, og hvor de er om 10 år.


"Claus Rosager Nielsen og hans kolleger har altid fokus på at holde Damixas designfane højt med dansk design, der giver mening: "Vi designer ikke kun for at designe. Vores produkter skal bruges, og vi stræber altid efter at udvikle smarte funktioner i vores armaturer. Derfor skal funktion og design altid hænge nøje sammen."

”Vi skal hele tiden sikre, at vi på en gang både opfylder og overgår forbrugernes forventninger”

Ole Sander, Adm. Direktør, FM Mattsson Mora Group Danmark