Dansk design og kvalitet

Alle elsker godt design. Men hvad kendetegner egentlig godt design? Her hos Damixa mener vi, at godt design er: When Design makes Sense.

Som en del af den verdenskendte danske designtradition, er vi stolte af at opretholde filosofien om, at dansk design er defineret ved enkle og ligetil materialer, fejlfrit håndværk, et design der ergonomisk passer objektets påtænkte anvendelse og overholder filosofien “form to funktion”.

 
Når du køber en vandhane fra Damixa, siger du ja til stilfuldt dansk design, som er meget holdbart og til et produkt, som vi har gjort os umage for at sikre er både logisk og nemt at bruge.


At det lykkedes os at forene brugervenlighed og design, har vi fået synlige beviser for de sidste mange år, idet vi er blevet belønnet med prestigefulde design awards som fx red dot design award.

I de seneste år er miljøbevidstheden vokset, og det er noget som Damixa har tilpasset sig. Vores nye serie FERN har en ny unik aktiv vandsparefunktion, så slutbrugeren selv kan bestemme, om der skal bruges lidt eller meget vand afhængig af brugssituationen. Ligeledes er vores populære CLOVER serie blevet udvidet med en Green edition, som er mere vandbesparende og dermed mere egnet til de stigende krav fra fx projektmarkedet.

Damixa har i dag et af de bredeste produktudvalg, og tilbyder produkter til køkkenet og badeværelset som dækker alle behov fra det enkle og funktionelle til det mere designede. Pris- og designmæssigt er der et armatur for alle, og en ting er sikkert: alle produkter omfatter dansk design og kvalitet, det er det vi kalder ”When design makes sense”.


Damixas historie
Damixa er en dansk virksomhed, der er placeret i Odense, Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1932 som en del af Smidt & Co. der producerede reservedele til motorcykler. I 1966 er Damixa det første firma i Europa som introducerer et-grebs armaturet, hvilket var en milepæl i industrien.

 
Gennem 70’erne og 80’erne vokser Damixa udførligt og har stor styrke indenfor forskning og udvikling, så Damixa kommer først med den nye ”hestesko” fastspændingsmøtrik, som nu bruges som standard på alle armaturer i hele verden. Ligeledes introducerer Damixa den nu kendte temperaturindikator brugt på et-grebs armaturer samt det kendte X-ChangeTM system, hvor man selv kan skifte sit armatur på mindre end 20 sekunder.


Damixa er ejet af den svenske koncern FM Mattsson Mora Group og er nu en del af den største vandhaneproducent i Nordeuropa. FM Mattsson Mora Group omfatter i forvejen de to store svenske armaturmærker Mora og FM Mattsson.

 Se filmen om Damixa ved at klikke på linket nedenfor.