Damixas grundlæggende værdier

Damixas grundlæggende værdier handler om åbenhed, innovation og omtanke. Også virksomhedens etiske retningslinjer og miljøpolitik ligger bag ændringerne. Uanset produktionssteder er der lige stor fokus på den høje kvalitet, gode materialer, genbrug af materialer, vandbesparelse, miljøhensyn osv. Internationale designpriser vidner om, at det betaler sig at dyrke det, man er bedst til, og som eksempel på unikke Damixa produkter kan nævnes:

  • Introduktionen i 1966 af det første og siden legendariske et-grebs blandingsbatteri på det europæiske marked.
  • Udviklingen af Arc vandhanen, hvor tuden kan dreje 360 grader rundt.
  • Skabelsen af den unikke x-change enhed, som gør, at et armatur kan skiftes på få minutter.   

 

 Omtanke for miljøet

Damixa tænker miljøet ind i alle aktiviteter. Det er moderne at være en grøn virksomhed, men hos Damixa handler det om gode traditioner og overholdelse af miljøpolitikken. Det betyder bl.a., at Damixa er langt fremme med produkter, der sparer på vandet.

Vand er en knap ressource. Jordens befolkning er øget til det tredobbelte i dette århundrede, mens vandforbruget er steget til det syvdobbelte. Der skal spares på de dyre og knappe dråber. Derfor har Damixa mange modeller på markedet, som kan indstilles til at give mindre vand.

”Kunsten er at udvikle og designe flotte produkter, som giver forbrugerne en god oplevelse af vandet under bruseren eller i håndvasken samtidig med, at vandforbruget dæmpes med f.eks. 25 eller 30 pct.,” siger Vice President Research & Development, Claus Rosager Nielsen. Damixa har gennem årene vist, at det sagtens kan lade sig gøre. Alle modeller kan selvfølgelig også give 100 pct. vand, hvis man har brug for det.

De miljøbesparende tiltag i Damixa armaturerne resulterer i tusindvis af sparede liter vand om året i en almindelig husholdning. Det kan mærkes i den enkelte familie, og det betyder en masse for samfundet og miljøet, når mange borgere i et land er enige om at spare på vandet.

Miljøpolitik

Damixas holdning til miljøet er fældet ned i en miljøpolitik, som er en rettesnor for alle aktiviteter. ”Udover at vi udvikler nye armaturer, der sparer på vandet, så har vi også fokus på at genbruge materialer, hvor vi kan spare på energien under produktionen. Vi foretrækker leverandører, der arbejder med dokumenteret miljøstyring, og så gør vi en indsats for at fremme miljøbevidstheden blandt vores ansatte,” siger Ole Sander, administrerende direktør.

”På produktområdet tager vi miljøhensyn i vores valg og genbruger materialer. Det gælder også i vurderingen af eksisterende produkter og udviklingen af nye, hvor vi tænker i en livscyklus. Vi har et medansvar for miljøet.,” forklarer Ole Sander.

Miljøet spiller altså en central rolle hos Damixa. ”Tingene skal gå op i en højere enhed. Vi skal vise omtanke for miljøet og samtidig have fokus på det gode design, funktionaliteten og den høje kvalitet. Vi vil gerne give forbrugere i hele verden en god oplevelse i mange år – også den dag, hvor man vil udskifte et Damixa produkt og kan gøre det med god samvittighed,” siger Ole Sander.